Volledig scherm
Dorpshuis De Schouw in Lopik. © Google StreetView

Lopiks dorpshuis De Schouw krijgt geld om foyer en keuken aan te passen

Met het aanpassen van de foyer, het verplaatsen van de grote keuken en het vernieuwen van de kleine keuken verwacht dorpshuis De Schouw in Lopik meer bezoekers te trekken en de gebruikers beter te kunnen bedienen. De gemeenteraad stemde gisteravond in met de 93.000 euro die hiervoor nodig is.

De plek van de grote keuken was functioneel toen De Schouw nog een wijkgebouw was en de bar en foyer waren gevestigd waar nu de bibliotheek is. Voor de huidige bar ligt de keuken te ver weg, waardoor het soms schort aan snelle bediening. Vanuit de keuken is nu niet te zien of er bezoekers aan de bar staan.

,,In het verleden hebben we op sommige zaken beknibbeld, nu moeten we goedmaken wat er toen fout is gegaan. Dit is nodig om praktisch te kunnen werken’', aldus Rik Dekker (PvdA).

Hugo Westerlaken (CDA): ,,We vinden een ontmoetingsplek als deze in het dorp erg belangrijk. Deze maatregelen blijken nodig om het tot een succes te maken.’’

De ChristenUnie stemde tegen het uittrekken van het geld omdat ze de timing verkeerd vindt: in september moet nog een evaluatie met het bestuur plaatsvinden over de uitwerking van de maatregelen.