Volledig scherm
PREMIUM
De woning Springweg 78 bevindt zich in het rechter van de twee witte panden, op de begane grond. Met nog een extra deur links. © Marnix Schmidt

Maandhuur van 647 naar 975 (!) euro in half jaar tijd: Mitroshuurders vrezen dit opnieuw

Huurders van (sociale) huurwoningen die dreigen te worden opgekocht door een belegger, vrezen exorbitante huurverhogingen voor volgende bewoners. Ze baseren zich op een eerdere verkoop van een woning aan diezelfde belegger, waarna de huur met 51 procent werd verhoogd. 

Het gaat om 22 woningen van Mitros in de binnenstad van Utrecht, die vermoedelijk aan MHM Vastgoed worden verkocht. De bewoners zijn mordicus tegen de deal. Ze wijzen op een woning aan de Springweg, waar MHM de huur na aankoop fors verhoogde. 

  1. Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energielabel na toekennen miljoenensubsidie

    Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energiela­bel na toekennen miljoenen­sub­si­die

    De vlag hangt letterlijk uit bij Kasteel Amerongen want ze hebben net twee miljoen euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor directeur Herman Sietsma mag de vlag drie keer uit: vanwege de subsidie, de erkenning dat Kasteel Amerongen iconisch Nederlands erfgoed is en voor de tientallen vrijwilligers die de bevestiging van de minister hebben dat ze heel belangrijk werk doen.