Wapens en stapels met cash geld. Drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij wapenhandel staan woensdag voor de rechter. De officier van justitie eist forse gevangenisstraffen.
Volledig scherm
Wapens en stapels met cash geld. Drie mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij wapenhandel staan woensdag voor de rechter. De officier van justitie eist forse gevangenisstraffen. © Getty Images/iStockphoto

Machinepistolen en aanvalsgeweren in wapendepot midden in Utrechtse woonwijk, justitie eist celstraffen

Met een paar klikken op de knop een automatisch geweer in huis. Zo simpel is het. Maar ditmaal bleek de klant een politieagent. Drie Utrechters stonden gisteren voor de rechter, nadat zij eerder dit jaar tegen de lamp liepen bij een onderzoek naar wapenhandel via berichtendienst Telegram. De officier van justitie eist forse celstraffen.

 1. Dit keer vijf dagen actie in het streekvervoer en nu hoef je écht niet meer te rekenen op een bus of tram
  PREMIUM

  Dit keer vijf dagen actie in het streekver­voer en nu hoef je écht niet meer te rekenen op een bus of tram

  De voor komende week aangekondigde staking in het regiovervoer gaat naar verwachting veel meer reizigers treffen dan bij voorgaande acties. Vervoersbedrijven spraken toen nog van ‘minder ritten’ op stadsbus, streekbus of sneltram in de regio Utrecht en Amersfoort. Nu adviseren zij maandag tot en met vrijdag ‘ander vervoer’ te zoeken of ‘het nog niet te weten’ of er iets rijdt.
 2. Dit vindt onze lezer van stakende vuilnismannen en buschauffeurs: ‘Ga maar eens een dag in hun schoenen staan’
  PREMIUM
  de kwestie

  Dit vindt onze lezer van stakende vuilnisman­nen en buschauf­feurs: ‘Ga maar eens een dag in hun schoenen staan’

  Stakende vuilnismannen en dan ook nog eens buschauffeurs die het werk neerleggen. In Utrecht merken ze al een aantal dagen de gevolgen van de acties. Zoals bergen vuil naast de ondergrondse containers. Ook het bus- en tramverkeer zal volgende week ontregeld zijn. We vroegen onze lezers naar hun mening over de acties: ‘Voor ons is het niet leuk, maar ze hebben groot gelijk.’