Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Skitterphoto

Mailbom naar 2000 ouders in zoektocht naar pleeggezin voor Culemborgse Judith (12)

Op haar eigen school en in de buurt van vriendinnetjes blijven, in haar vertrouwde omgeving van Culemborg. Dat is een grote wens van de bijna 13-jarige Judith. Om dat mogelijk te maken riep pleegzorginstelling De Rading maandag via scholengemeenschap Lek en Linge per e-mail alle circa 2000 ouders op te overwegen zich als pleeggezin voor het meisje aan te melden.

Een dergelijke stap zet de instelling bij hoge uitzondering als in het reguliere netwerk van pleeggezinnen en de directe omgeving van een kind niet direct een nieuw thuis te vinden is, legt woordvoerder Chantal Wittenberg van De Rading uit.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond is de kick-off van het project Snuffelfiets in Vianen. Met dit project van de provincie Utrecht gaan vijfhonderd inwoners met een kastje op hun fiets fijnstof meten. Vandaag krijgen vijftien deelnemers die wonen en/of werken in de gemeente Vijfheerenlanden hun kastje uitgereikt van Team Sportservice Vianen. Met een app kunnen zij de resultaten van de fijnstofmetingen op hun gereden routes zien. Hiermee doen de deelnemers niet alleen nuttige metingen voor de provincie, maar kunnen zij ook gezondere keuzes maken in de toekomst.