Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Man steekt zijn middelvinger op naar politie, wordt aangehouden en blijkt 700 hennepplanten in auto te hebben

Een automobilist met 700 hennepplanten in de achterbak van zijn auto is gisteren op een nogal knullige manier tegen de lamp gelopen. De man reed onnodig links op de A2 richting Breukelen en stak zijn middelvinger op naar passerende agenten. Daarop werd hij staande gehouden en kwam de hennep aan het licht. Ook bleek hij nog ruim 10.000 euro aan boetes open te hebben staan. 

De automobilist viel agenten van de Landelijke Eenheid op, omdat hij op de middelste rijbaan 110 kilometer per uur reed waar 130 kilometer was toegestaan. Na het seinen op het onnodig links rijden, haalde de man de agenten weer in en stak hij uitvoerig zijn middelvinger op. Dit was genoeg voor de politie om de man aan te houden. 

Na controle in het systeem, bleek dat de chauffeur openstaande boetes had ter waarde van 10.466,95 euro. Verder bezat hij geen kentekenbewijs, de auto zou namelijk geleend zijn van een vriend uit België. Ook de bijrijder had nogal wat op de kerfstok: 1911 euro aan openstaande boetes en geen geldig legitimatiebewijs. 

Vervolgens vonden agenten in de auto 700 jonge hennepplantjes in dozen en tassen. Hij moest het vrachtje naar Antwerpen rijden en zou niet geweten hebben dat het transport van 700 planten niet legaal is.

De bestuurder en zijn bijrijder werden op het bureau gefouilleerd, hierbij werden nog 30 briefjes van 50 euro, 13 briefjes van 20 euro en twee zakjes met hasj gevonden. Uiteindelijk zijn twee telefoons, de auto mét inhoud, het geld en de hasj ingenomen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.