Ilse en Tim lopen op eigen initiatief de Rotterdam-marathon op Utrechts grondgebied nadat de coronacrisis roet in het eten gooide. Hier passeren ze de Dafne Schippersbrug tussen Oog in Al en Leidsche Rijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse en Tim lopen op eigen initiatief de Rotterdam-marathon op Utrechts grondgebied nadat de coronacrisis roet in het eten gooide. Hier passeren ze de Dafne Schippersbrug tussen Oog in Al en Leidsche Rijn. © Foto Ruud Voest

Marathon voor twee: 3750 euro voor het Rode Kruis en droomtijd van 3 uur en vijftig minuten

Tim en Ilse Roling hebben het geflikt: De  afgelaste Rotterdamse marathon lopen op Utrechts grondgebied. Dik binnen de zo vurig gewenste vier uur (3 uur en 50 minuten). En ze kunnen 3750 euro sponsorgeld overmaken naar het Rode Kruis dat gebruikt kan worden in de strijd tegen het coronavirus. 

Dat broer en zus de marathon zouden volbrengen stond eigenlijk buiten kijf. Immers, ze hadden drie maanden keihard getraind voor ‘Rotterdam’, en zijn beide personal trainer bij sportbox De Loods in Nieuwegein. Topfit duo dus. Alleen, het was wel de vraag hoe anders het zou zijn.Lopen met zijn tweeën zonder supporters die rijendik langs de kant zouden staan. Ilse (31) kan nu de vergelijking maken, want zij finishte vorig jaar al op de Rotterdamse Coolsingel (in 4 uur en 10 minuten). ,,Eigenlijk vond ik deze veel gaver. Omdat we ‘m samen en in zo'n aparte sfeer hebben gelopen. Supertof. In Rotterdam word je door de massa opgejut.’’

  1. Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelingen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’
    PREMIUM

    Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelin­gen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’

    Tientallen huurders mogen deze week een kijkje nemen in hun toekomstige appartement op de plek waar tien jaar geleden nog geboorten werden geregistreerd en bestemmingsplannen voorbereid. Hun woningen bevinden zich in het totaal verbouwde voormalig gemeentehuis van Nieuwegein. De burgemeesterskamer is echter niet te huur: de toren waar de bestuurders tot 2012 zetelden, is gesloopt.