Utrechter Marco de Vente schilderde zijn collega's in de zorg tijdens de eerste lockdown. Twaalf van deze portretten hangen nu permanent in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.
Volledig scherm
PREMIUM
Utrechter Marco de Vente schilderde zijn collega's in de zorg tijdens de eerste lockdown. Twaalf van deze portretten hangen nu permanent in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. © Marnix Schmidt

Marco exposeert Covid-portretten in het Antonius: ‘Je ziet paniek én de vastberadenheid in alle ogen’

Marco de Vente ziet ze zelf als een ode aan de zorgwerkers die tijdens de eerste lockdown werden geconfronteerd met grote onzekerheid, zowel over de gezondheid van hun patiënten als over hun eigen veiligheid op de Covid-afdeling.

  1. Meisje (10) dat in elkaar werd getrapt door twee mannen slaapt slecht en durft niet naar buiten: ‘Blij met alle steun’
    PREMIUM

    Meisje (10) dat in elkaar werd getrapt door twee mannen slaapt slecht en durft niet naar buiten: ‘Blij met alle steun’

    Een 18-jarige jongen uit Ede is vrijdagochtend veroordeeld voor het mishandelen van een 10-jarig meisje bij een zwembad in Veenendaal. Zijn stiefvader (43) moet nog voor de rechter verschijnen. Op social media wordt opgeroepen om het meisje kaarten te sturen. Ze heeft nog last van de mishandeling, aldus de initiatiefnemer van de actie. ,,Ze slaapt slecht en is bang om naar buiten te gaan.”
    Veenendaal