Marieke Dubbelman (columnist, journalist).
Volledig scherm
PREMIUM
Marieke Dubbelman (columnist, journalist). © Angliek de Jonge

Marieke haalde haar propedeuse in één keer: ‘Ik vond alles leuk en interessant’

marieke doet paboSoms vraag ik me af hoe mijn leven was gelopen als ik wél was ingeloot voor de School voor Journalistiek (SvJ) in Utrecht.

 1. Een van de moeilijkste dingen aan de pabo? Dat je op verschillende manieren wordt getoetst
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  Een van de moeilijk­ste dingen aan de pabo? Dat je op verschil­len­de manieren wordt getoetst

  Een van de leuke dingen aan de pabo is dat je op veel verschillende manieren wordt getoetst. Dat inspireert om het straks, wanneer ik juf ben, zelf ook ‘anders’ te doen. Of op z’n minst te variëren. Een van de moeilijkste dingen aan de pabo is dat je op veel verschillende manieren wordt getoetst. Want het vergt ontzettend veel van mijn (cognitieve) flexibiliteit.
 1. Nederlanders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...
  PREMIUM
  COLUMN

  Nederlan­ders zijn trage Amerikanen en dus kleurt ook hier iedere vierde vrijdag van november inktzwart...

  Je had de Zwarte Dood, die in de Middeleeuwen een derde van de Europese bevolking wegvaagde. Iedere zomer verstoppen duizenden automobilisten op Zwarte Zaterdag de Franse autoroutes. De Palestijnse terreurorganisatie Zwarte September vermoordde op de Olympische Spelen van 1972 in München op koelbloedige wijze twaalf Israëlische atleten/coaches en een Duitse agent. De beurskrach van 1929, die de Grote Depressie van de jaren ’30 inluidde, had plaats op Zwarte Donderdag. Over depressies gesproken: Winston Churchill noemde zijn neerslachtigheid een ‘Black Dog’, een term die onder patiënten nog altijd in zwang is.