Volledig scherm
PREMIUM
Via Oud-Maarsseveen en Maarssen fietst Marieke naar het Zandpad aan de Vecht. © Erik van 't Woud

Marieke kwam weer terecht in het gebied waar ze altijd zo graag fietst

MARIEKES TOCHTMarieke gaat deze zomer alleen op fietsvakantie door de provincie Utrecht. Ze fietst het rondje Utrecht-Elst-Soest-Oudewater-Utrecht en laat meelezen in haar reisdagboek. Vandaag beschrijft ze hoe ze in Maartensdijk een groot contrast met de stad ontdekt.

Lief reisdagboek, Gelukkig was ik sneller dan ik dacht in Maartensdijk. Weg uit die enge bossen, hop, de open weilanden in. Onlangs bezocht ik de tentoonstelling Bij ons in de Biblebelt in Museum Catharijneconvent, maar hier liepen ze op zondagochtend gewoon nog in het wild op straat. De jongetjes droegen mooie witte bermuda's. De meisje hadden dikke vlechten en schattige mutsjes op. De moeders en de oma's liepen er in donkere rok, chique jasjes en donkere hoeden achteraan. Ah, daar had je de ouderling op de fiets in zijn ravenzwarte pak en zwarte bolhoed. Het leek wel de filmset van Knielen op een bed violen.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Een onderwerp wat steeds meer onder vuur ligt: het scherpe onderscheid tussen ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’. Hier gaat het eerste 'Science Café’ van dit seizoen over. Tijdens deze avond wordt er onder andere gepraat over de vraag ‘in hoeverre worden genderhokjes opgelegd?', wordt gepraat door opvoedingswetenschapper prof. dr. Judi Mesman, sociaal wetenschapper Melissa Vink, MSc (UU) en historicus en schrijver Alex Bakker. I.s.m. Stichting PANN. Het Science Café vindt plaats op de Rabo Open Stage op de begane grond van TivoliVredenburg en is gratis en voor iedereen toegankelijk. De lezing is ook live of achteraf online te bekijken.