Volledig scherm
PREMIUM
Koningin Máxima in het Prinses Máxima Centrum. © ANP

Máxima bezoekt kankerpatiënten in haar ‘eigen’ ziekenhuis: ‘Ze is lief, warm en belangstellend’

Hare Majesteit kwam met applaus en ging met applaus. En tussendoor sprak de koningin met kinderen, ouders en medewerkers van het Prinses Máxima Centrum en liet zich anderhalf uur lang heel gericht informeren over de samenwerking tussen zorg en onderzoek.

Volledig scherm
Koningin Máxima praat in het Prinses Máxima Centrum met patiënten . © ANP

Dat Koningin Máxima tijdens zo’n ‘informeel werkbezoek’ precies weet waarvoor ze komt, hoeft geen verrassing te zijn, zegt medisch directeur Rob Pieters. ,,Het is de derde keer dat ze ons centrum bezoekt en sinds het begin wil ze goed op de hoogte blijven van hoe het hier gaat. Ze laat zich daarom een aantal keer per jaar informeren.’’

Zo’n zeshonderd kinderen in ons land krijgen elk jaar te horen dat ze kanker hebben. Een kwart van hen komt te overlijden. Allemaal kunnen ze voor behandeling terecht in het Prinses Máxima Centrum, dat vorig jaar officieel werd geopend door de koningin.

Ook vandaag was koningin Máxima er niet om slechts koffie te drinken. Pieters: ,,De samenwerking tussen zorg en research was het onderwerp van vandaag. Dat is in samenspraak besloten. Kort en krachtig wil ze zich laten informeren. Dat is ze zo gewend.’’

  1. Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfanaten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    Van heinde en ver in de rij voor de Uithoflijn: tramfana­ten halen hun hart op tijdens eerste echte rit

    In iedere bocht langs de route staan ze. Telefoons en cameraatjes in de aanslag, erachter een gefronst gezicht dat in opperste concentratie het ultieme beeld probeert te schieten. Wie denkt dat het een bijzondere bolide is waar ze op wachten zit er ver naast: het is de eerste, met publiek gevulde Tram 22, ofwel de Uithofijn. Tientallen geïnteresseerden konden vandaag gratis een ritje meerijden.