Volledig scherm
Drukte voor de deur van de Raad van Bestuur in het ziekenhuis. © Actiecommité St. Antoniusziekenhuis

Medewerkers St. Antonius zetten schoen voor betere cao

„De Sint zat eens te denken, wat hij de Raad van Bestuur en de NVZ zal schenken. Helaas is dat vandaag niet veel, want de lonen staan al anderhalf jaar stil!”, het is de eerste zin van een Sinterklaasgedicht dat medewerkers van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein aan de deur van hun Raad van Bestuur hebben gehangen. De medewerkers voeren al maanden actie voor een betere cao.

Volledig scherm
Gedicht St. Antonius © Actiecomité St. Antonius

Voor de deur van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis staan een hoop schoenen, met gedichten, persoonlijke teksten en spreuken. De gemene deler: onvrede over hun huidige cao, de hoge werkdruk en de balans tussen werk en privé. „Eén medewerker heeft zelfs een kapotte schoen gezet, met als tekst dat de cao beter moet, aangezien hij geen geld heeft voor nieuwe schoenen”, vertelt Lindsey Theunissen van het actiecomité binnen het ziekenhuis. „Het doel van de actie was om alles een beetje levend te houden. Vooral omdat het na de staking angstvallig stil is, terwijl de cao-onderhandelingen nog steeds niet rond zijn.” 

Het actiecomité bedenkt al maanden ludieke acties om aandacht te vragen voor het stuklopen van de cao-onderhandelingen. Ook op de locatie Woerden zijn schoenen gezet. 

Volledig scherm
Een zee van schoenen voor de deur van de Raad van Bestuur. © Actiecommité St. Antoniusziekenhuis

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.