Bij één van de brandstichtingen ging de carport, inclusief vier auto’s, in vlammen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij één van de brandstichtingen ging de carport, inclusief vier auto’s, in vlammen op. © André Brockbernd

Meedogenloos en levensgevaarlijk: Martien (53) gaf opdracht voor brandstichtingen in Zeist en moet cel in

De 53-jarige autohandelaar Martien van M., die het leven van een Zeister gezin tot een hel maakte door er meerder branden te laten stichten, moet direct zeven jaar de cel in. Meedogenloos, rancuneus en levensgevaarlijk, zo oordeelde de rechtbank over zijn daden. Van M. bedreigde de familie omdat hij geld claimde van de vader van de Zeister vrouw. 

 1. Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’
  PREMIUM
  video

  Beuk boorde slaapkamer Anna (23) doormidden: ‘Ik besef nog niet helemaal dat dit ons huis is’

  Het waren hooguit 20 seconden. In die korte tijd raasde een valwind door het Utrechtse dorp Leersum en nam daarbij metershoge bomen mee, die op huizen en auto's vielen, wegen versperden en een nabijgelegen bos wegvaagde. De dag erna steekt Leersum de handen uit de mouwen en dat is nodig: verwacht wordt dat het nog zeker 1,5 week duurt voor het dorp er weer bijligt zoals het was. Het dorp helpt elkaar, en treurt. „Ik besef nog niet dat dit mijn huis is, wat nu onbewoonbaar is.”
 1. Utrechtse jaarwisseling ‘rustig’ verlopen: tientallen autobranden, één vuurwerkslachtoffer en ME moet paar keer tanden laten zien

  Utrechtse jaarwisse­ling ‘rustig’ verlopen: tientallen autobran­den, één vuurwerk­slacht­of­fer en ME moet paar keer tanden laten zien

  De jaarwisseling is in de stad Utrecht en omliggende gemeenten in vergelijking met andere jaren relatief rustig verlopen. Er viel één vuurwerkslachtoffer te noteren, in Veenendaal. De brandweer was druk met een flink aantal autobranden - enkele tientallen - maar het waren er veel minder dan in voorgaande jaren. De politie heeft voor zover bekend bij één huisfeest in moeten grijpen, in hartje Utrecht. Ook werd de politie in Utrecht met stenen bekogeld en moest de Mobiele Eenheid een paar keer haar tanden laten zien. In totaal vonden er 27 arrestaties plaats.