Volledig scherm
Een parkeerschijf, foto ter illustratie © Shutterstock

Meer boa's actief in Stichtse Vecht: aantal boetes explodeert

Boa's in Stichtse Vecht hebben het eerste halfjaar van 2019 al 136 boetes uitgeschreven wegens foutparkeren. In heel 2018 waren dat er slechts 18.

De foutparkeerders zetten hun auto's neer op plekken waar dat niet mag of hielden zich niet aan de regels in de blauwe zone. 

De forse stijging van het aantal boetes is het gevolg van een uitbreiding van het aantal boa's, meldt het gemeentebestuur. Stichtse Vecht breidde dit jaar de capaciteit uit van drie naar vier voltijdsbanen.

Ook het aantal bonnen voor niet-betalen in het betaald-parkeergebied steeg, van 75 naar 98. In Stichtse Vecht geldt betaald parkeren alleen aan de Scheendijk in Breukelen.

Breukelen

De meeste boetes zijn uitgedeeld in het centrum van Breukelen (Markt en Hazeslinger), Scheendijk in Breukelen en de Rijksstraatweg in Loenen. In het centrum van Breukelen zijn vooral op vrijdag en zaterdag parkeerproblemen. Er zijn op de piekuren te weinig parkeerplaatsen voor het aantal bezoekers.

Een deel van het grote parkeerterrein aan de Hazeslinger bestaat nu uit een blauwe zone. Het gebied gaat de komende jaren op de schop, waarbij het de bedoeling is om de blauwe zone uit te breiden.

Oppositiepartij Lokaal Liberaal vroeg de cijfers over boetes bij het gemeentebestuur op. Raadslid Ron Druppers noemt het positief dat er meer gehandhaafd wordt. Hij vraagt zich wel af waarom de boa's geen boetes opleggen aan inwoners die vuilnis dumpen. Daarover gaat hij vervolgvragen stellen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.