Volledig scherm
© AP

Meer dan 650 corona-patiënten in de provincie Utrecht

Het aantal geregistreerde patiënten dat besmet is met het corona-virus in de provincie Utrecht staat sinds vandaag op 656. Dat betekent een stijging met 82 gevallen ten opzichte van gisteren. Meer dan een op de drie van alle patiënten komt uit de stad Utrecht. 

Ook in omliggende gemeenten nemen de ziektegevallen nog altijd toe. Wel lijkt de stijging in de provincie langzaam maar zeker af te nemen. Naast Utrecht (212) kennen ook De Bilt (34), Houten (43), Zeist (28), Nieuwegein (15) en Utrechtse Heuvelrug  (17) een stijging van de ziektegevallen. Net zoals in IJsselstein (23) en Stichtse Vecht (27) enkele nieuwe zieke mensen staan geregistreerd bij het RIVM en de GGD.

Renswoude

Net over de provinciegrens telt Culemborg inmiddels 14 patiënten, Wijk bij Duurstede in de provincie Utrecht de helft (7) en Renswoude als enige onder de provincie Flevoland nog altijd geen enkel geval. Verder dragen Amersfoort (54), Woerden (25) en Soest (23) wel stevig bij aan de ruim 650 besmettingen in de provincie inmiddels.

Het totaal aantal positief geteste mensen in heel Nederland staat sinds vandaag op bijna 7500. Dat komt neer op meer dan 1000 extra patiënten in een dag. Het aantal overleden mensen staat inmiddels op 434. De meesten van hen waren tussen de 80 en 84 jaar oud, tenminste 7 van hen kwamen uit de provincie Utrecht.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”