Melissa (26) start crowdfunding voor een nieuwe hulphond: ‘Zonder Bhodi was ik er niet meer’

videoHulphond Bhodi is al zes jaar lang dagelijks de steun en toeverlaat van Melissa Alberts (26) uit Utrecht. Melissa kampt ruim dertien jaar met de eetstoornis anorexia nervosa en traumagerelateerde klachten en kan geen uur zonder Bodhi. Maar nu is haar hond zelf ziek - de ziekte van lyme - en moet Melissa een nieuwe hulphond vinden. Maar het opleiden van een nieuwe hulphond is kostbaar en daarom is ze een crowdfunding gestart.

Zo'n 8.000 euro, dat kost het opleiden van een nieuwe hulphond. Dit bedrag wordt volgens haar niet vergoed door zorgverzekeraars of gemeenten en zelf kan Melissa het ook niet betalen. ,,Ik heb een aanvraag gedaan bij mijn zorgverzekering, maar daar zei men: ‘zolang je geen arm of been mist, krijg je geen vergoeding’.’’ En dat betekent dat ze op een andere manier aan geld moet komen. ,,Door mijn situatie kan ik niet veel werken. Bijna al mijn spaargeld heb ik in het opleiden en de ziektekosten van Bhodi gestoken‘’, vertelt ze. 

  1. Voltooien schoolroute in Bilthoven laat tot de herfstvakantie op zich wachten

    Voltooien schoolrou­te in Bilthoven laat tot de herfstva­kan­tie op zich wachten

    De drukke Jan Steenlaan in Bilthoven is pas na de herfstvakantie klaar. De herinrichting van de belangrijke fietsverbinding, van het Bilthovense station naar de scholen en de sportaccommodaties, zou eigenlijk aan het einde van de zomervakantie gereed zijn. Maar de aannemer heeft dat niet gehaald en wil de ‘printlaag’ van de weg nu in de herfstvakantie aanbrengen. De Jan Steenlaan wordt dan een week afgesloten voor verkeer.