Utrechter Jorrit van Hoof.
Volledig scherm
PREMIUM
Utrechter Jorrit van Hoof. © KRO-NCRV

Met bloemkool voor zijn edele delen poseerde Jorrit (24) naakt op tv: ‘Mijn studenten vonden dat ik ballen had’

Utrechter Jorrit van Hoof (24) heeft nog nooit een relatie gehad en hoopte door mee te doen aan het tv-programma Streetlab: Camping de Liefde daar éindelijk verandering in te brengen. Maar na drie afleveringen strandde zijn avontuur: hij moest de camping verlaten. ,,Ik heb geleerd dat het niet erg is om een blauwtje te lopen.”

 1. Utrechter (29) die omkwam bij testen geldautomaten in Overvecht ‘meesterbrein’ achter plofkraakbende
  PREMIUM

  Utrechter (29) die omkwam bij testen geldautoma­ten in Overvecht ‘meester­brein’ achter plofkraak­ben­de

  Hij runde een heuse ‘plofkraakschool’ en besliste welke geldautomaten in Duitsland opgeblazen moesten worden. De 29-jarige Utrechter die ruim twee jaar geleden omkwam bij een ontploffing in een loods in Overvecht, was het grote brein achter de Utrechts/Brabantse plofkrakersbende. Dat bleek maandag op dag één van het proces tegen vijf verdachten uit Utrecht, Nieuwegein en Brabant.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?