Volledig scherm
PREMIUM
Blaudzun is de artiestennaam van popmuzikant Johannes Sigmond (44). © Angeliek de Jonge

Muzikant door schuld van God: Blaudzun blaast Tivoli omver

Popmuzikant Blaudzun heeft in Utrecht definitief zijn plek gevonden. Maandag staat hij voor het eerst en begeleid door een strijkorkest, met een avondvullend programma in TivoliVredenburg.

De Utrechtse popmuzikant Blaudzun is een boom van een vent. Hij is niet over het hoofd te zien. Zijn gitzwarte haar, zware zwarte montuur, zwarte kleren en zwartgelakte nagels maken van zijn imposante verschijning een soort handelsmerk, waarmee hij de wereld tegemoet treedt. ,,Ik hou ervan om vanuit het donker naar de dingen te kijken. Het licht valt dan meer op.’'

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.