Werkzaamheden in het stationsgebied voor de Uithoflijn. Waar staat de peperdure trap van 1,9 miljoen euro?
Volledig scherm
PREMIUM
Werkzaamheden in het stationsgebied voor de Uithoflijn. Waar staat de peperdure trap van 1,9 miljoen euro? © Koen Laureij

Mysterie: waar ligt die peperdure trap van 1,9 miljoen euro in het Utrechtse stationsgebied?

Ergens in het Utrechtse stationsgebied zou een trap van 1,9 miljoen euro zijn aangelegd voor de Uithoflijn. Om welke trap gaat het? Niemand die het weet.  

 1. Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren
  PREMIUM

  Dit is wat er met de 21 miljoen euro van het Rijk voor Utrechts nieuwste woonwijk gaat gebeuren

  Na jaren van tegenslagen en commotie over de hoge huizenprijzen tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Utrechtse woonwijk Merwedekanaalzone, is er nu óók een lichtpuntje. Het rijk komt met 21 miljoen euro over de brug om de bouw van betaalbare woningen in het deelgebied Merwede te versnellen. ,,Dit geld verdampt niet in het grote geheel’’, verzekert GroenLinks-wethouder Kees Diepeveen.
 2. Gedeputeerde Arne Schaddelee nu zelf hoofdrolspeler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden
  PREMIUM

  Gedeputeer­de Arne Schaddelee nu zelf hoofdrol­spe­ler in debacle van sneltram die (nog) niet kan rijden

  Door het geblunder met de vergunningsaanvraag van de sneltram naar Nieuwegein/IJsselstein is gedeputeerde Arne Schaddelee (ChristenUnie) hoofdrolspeler geworden van een nieuw tramdebacle bij de provincie Utrecht. Dat deze nachtmerrie juist hém treft is pikant, omdat de politicus in de vorige periode bekendstond als een van de statenleden die zich het felst uitliet over de (bestuurlijke) missers tijdens de aanleg van de Uithoflijn.