Volledig scherm
Een virtuele schets van waar de drakenbeelden gaan komen boven de nieuwe ingang van Hoog Catharijne aan de Smakkelaarskade. © AD

Na bijna halve eeuw ontwaken de draken van gebouw ‘De Utrecht’ boven Hoog Catharijne

Na bijna een halve eeuw komen de twee drakenbeelden die ooit het gebouw De Utrecht bewaakten weer tot leven bij de nieuwe ingang van winkelcentrum Hoog Catharijne aan de Smakkelaarskade. Dat heeft de gemeente Utrecht vandaag bekendgemaakt.

Twee oude draken die van 1902 tot de sloop in 1974 op het dak van gebouw De Utrecht stonden, keren terug naar de buitenwereld in 2020. Het Jugendstil-gebouw moest in de jaren 70 plaatsmaken voor Hoog Catharijne. De gevleugelde creaties van steen kwamen toen terecht in het Centraal Museum. De 3500 kilo wegende dakbeelden zijn bijna gerestaureerd. Ze worden grondig schoongemaakt door het museum en waar nodig gerepareerd.

Volledig scherm

Begin 2020 zullen zij, dan bijna als nieuw, de eveneens nieuwe ingang van Hoog Catharijne aan de Smakkelaarskade bewaken. Er is gekozen voor deze ingang door de ontwerper omdat de oude kunststukken vroeger ongeveer op die plek stonden. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.