Volledig scherm
Burgemeester Frits Naafs van Utrechtse Heuvelrug. © William Hoogteyling

Naafs sluit bovenwoning Doorn na vondst van harddrugs

Burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een bovenwoning aan de Dorpsstraat in Doorn gesloten. De woning is vanaf morgen gesloten voor een periode van vier weken.

De politie heeft op 25 september 2019 bij een onderzoek een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen en andere zaken aan die wijzen op handel in drugs. Harddrugs vallen onder de verbodsbepalingen van artikel 3 van de Opiumwet. 

Op basis van de feiten en omstandigheden heeft Naafs tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het woon- en leefklimaat.

De strijd tegen drugs staat ook morgenavond op de agenda van de raadsvergadering. De VVD gaat een aantal vragen stellen aan de burgemeester. ,,Dit soort apotheken zoals aan de Dorpsstraat willen we niet in Doorn”, zegt fractievoorzitter Jorrit Linders. ,,Van inwoners, zowel in Doorn - waar een belangrijke aanhouding plaatsvond - en daarbuiten, krijgen we ook zorgwekkende signalen over drugsgebruik en -handel.”

De VVD wil weten of er dit jaar al 40 drugsgerelateerde aanhoudingen zijn verricht in de Utrechtse Heuvelrug, herkent de burgemeester een toename van drugsgerelateerde problematiek en wat doet de burgemeester om de gemeente veilig te houden?