2020-03-24 ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN
Volledig scherm
2020-03-24 ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN © ANP

Negentig nieuwe besmettingen coronavirus in provincie Utrecht

De stijging van het aantal coronapatiënten in de provincie Utrecht is nog niet ten einde. De afgelopen 24 uur zijn er 90 mensen bijgekomen, dat is plus 11 procent. In totaal zijn 914 mensen met het virus besmet.

Ter vergelijking: een dag eerder was er sprake van een stijging  met 81 patiënten, de dag daarvoor plus 87. Een onduidelijk beeld, maar zeker nog geen neerwaartse lijn. En dat geldt ook voor heel Nederland. Van 9762 steeg het aantal mensen met het virus onder de leden naar 10.866. Dat is een toename met iets meer dan 11 procent. 771 mensen zijn aan het virus overleden, 133 meer dan de dag ervoor. Het hoogste aantal tot nu toe.

Nieuwegein en Utrechtse Heuvelrug

Ook in de stad Utrecht is er sprake van een stijging van het aantal besmette bewoners. Zaterdag waren er nog 265 nu zijn het er 290. Een toename met 25 personen, oftewel ruim 8 procent erbij. In Houten staat de teller ondertussen op 56, gevolgd door Zeist (40), De Bilt (39), Vijfheerenlanden (36), IJsselstein (34), Stichtse Vecht (33), Nieuwegein (30), Utrechtse Heuvelrug (30), Veenendaal (15), Wijk bij Duurstede (10), Bunnik (10), Rhenen (6). In Renswoude bij Veenendaal is er nog steeds slechts 1 bewoner ziek van het corona virus.

Het zijn relatief kleine getallen. Opvallendst is in ieder geval de stijging van het aantal besmettingen in Nieuwegein en Utrechtse Heuvelrug: plus 16 procent.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.