Bouwe Taverne uit Bilthoven zet zich in voor het andere energiegeluid. Hij is bestuurslid opwek van BENG!, dat staat voor ‘Biltse Energieneutrale Gemeenschap’.
Volledig scherm
PREMIUM
Bouwe Taverne uit Bilthoven zet zich in voor het andere energiegeluid. Hij is bestuurslid opwek van BENG!, dat staat voor ‘Biltse Energieneutrale Gemeenschap’. © Mel Boas

Niet iederéén in De Bilt is tegen windmolens: ‘Ze hoeven er niet voor de eeuwigheid te staan’

,,Niet heel De Bilt is tegen windmolens en zonneparken”, zegt Bouwe Taverne van de Biltse energiecoöperatie BENG. ,,Pijnlijke keuzes zijn onvermijdelijk om de klimaatdoelstellingen te halen. Je kunt het probleem niet doorschuiven naar onze kinderen en kleinkinderen. Leiderschap en goed voorouderschap zijn nodig. Juist nu en ook in De Bilt.”

  1. GroenLinks gelooft niks van 14.000 unieke handtekeningen tegen windmolens in De Bilt: ‘Dit kan niet’
    PREMIUM

    GroenLinks gelooft niks van 14.000 unieke handteke­nin­gen tegen windmolens in De Bilt: ‘Dit kan niet’

    ,,14.000 unieke handtekeningen uit de gemeente De Bilt tegen windmolens? Dat kan niet.” Henk Zandvliet, fractievoorzitter van GroenLinks gelooft er niets van. Ook de petitie tegen het zonnepark in Maartensdijk trekt Zandvliet in twijfel. ,,Daar zaten ondertekenaars bij uit andere provincies.” Kinderachtig van Zandvliet, zeggen de organisatoren. ,,Is Henk soms een slechte verliezer?”