De Thaise keuken biedt ook veel gerechten in plastic witte bakjes. De Panang curry zorgt voor een heerlijke smaakbeleving.
Volledig scherm
PREMIUM
De Thaise keuken biedt ook veel gerechten in plastic witte bakjes. De Panang curry zorgt voor een heerlijke smaakbeleving. © Marco Bosmans

Niet uit eten, dus bestelden we bij The Thai Orchid: Thaise soep als ultiem medicijn tegen verkoudheid

Deze krant beoordeelt wekelijks een restaurant in de regio. Maar nu even niet. Met het oog op het coronavirus laat recensent Marco Bosmans het zich thuis smaken. De Gouden Pollepel bestelt, beproeft en beoordeelt bezorgkost, zonder mededinging.

De restaurants zijn gesloten en dat ontroert De Gouden Pollepel. Letterlijk. Onze competitie ligt dus even stil, maar omdat er wel gegeten moet worden, doen we deze weken een beroep op de bijkeukens met bezorgservice. Zo eten we thuis toch een beetje uit. De filelezers van Rijkswaterstaat draaien duimen deze dagen. Hoezo spits? Aan de voet van die Utrechtse kantoorkolos krioelt echter wel ander snelverkeer: maaltijdbezorgers. De kunsten van de kok in een race tegen de klok.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”