Volledig scherm
PREMIUM
Vooral door fietsers wordt de verkeerssituatie op de heringerichte Voorstraat in Vianen als chaotisch ervaren. © William Hoogteyling

Nieuw ingerichte Voorstraat in Vianen ziet er mooi uit, maar voor fietsers allerminst veilig

De compleet nieuw ingerichte Voorstraat in Vianen ziet er mooi uit, maar veilig is de straat nog allerminst. Inwoners willen niet meteen klagen, maar hopen wel dat de situatie snel verandert.

Maria de Vries ontvangt patiënten van dokter Loonen in de wachtkamer van de huisartsenpraktijk in de Voorstraat. Ze vindt het onduidelijk op de Voorstraat waar ze moet fietsen en waar de auto’s moeten rijden. ,,Als fietser moet je daarom brutaal zijn en vlak voor de auto’s blijven rijden,’’ zegt ze. Zij durft dat wel, maar ze heeft te doen met mensen die daar moeite mee hebben. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Hij verrees de afgelopen dagen al in de Catharijnesingel pal tegenover TivoliVredenburg, maar vanavond wordt de plastic walvis Skycraper pas officieel onthuld. Dit gebeurt om 17.30 uur door locoburgemeester Victor Everhardt. Rondom de onthulling worden in TivoliVreden ook een aantal korte presentaties gegeven, onder andere door Jason Klimoski, de New Yorkse architect die Skyscraper bedacht. De elf meter lange walvis moet aandacht vragen voor de plastic soep in de oceanen. De kratten en jerrycans waarvan Skyscraper is gemaakt zijn gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België. De walvis is de komende zes maanden nog te zien in Utrecht.