Volledig scherm
© anp

Nieuwe babbeltruc: nepverplegers komen bloed prikken en nemen pinpas mee

Twee bejaarden in de Utrechtse wijk Overvecht zijn slachtoffer geworden van een nieuwe babbeltruc waarbij de daders zich voordoen als verpleegkundigen en ook écht bloed prikken bij de slachtoffers. Dat meldt politie Utrecht vandaag. 

Bij een slachtoffer werd ruim 360 euro en een pinpas weggenomen. Met deze pinpas werd op twee momenten voor bijna 2600 euro gepind. 

Volgens de politie gaat het om twee slachtoffers van ver in de 80 jaar, die allebei vorige week beroofd werden.  Van een van de slachtoffers is bekend dat hij/zij geregeld zorg over de vloer krijgt. Daarbij is het gebruikelijk dat er af en toe een druppel bloed wordt afgenomen door een vingerprik, voor een controle. 

De politie roept ouderen en/of verzorgenden op extra alert te zijn als mensen die zich voordoen als verpleegkundigen aanbellen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vandaag wordt het Viaans Kinderdictee gehouden op het Oosterlicht College in Vianen. Het thema van dit jaar is ‘Alle kinderen doen mee!’. Het kinderdictee is geschreven voor kinderen op de basisschool, met name voor groep 7 en 8, maar alle basisschoolleerlingen zijn welkom om tussen 16.00 en 22.00 uur mee te doen. Tussen de twee dictees door is er de mogelijkheid om een hapje mee te eten tijdens het diner, verzorgd door leerlingen van het Oosterlicht College.