Volledig scherm
De brug in de A27 over de Lek © ANP

Nieuwegein en Vijfheerenlanden slaan handen ineen voor fietspad langs nieuwe Lekbrug

Nieuwegein en Vijfheerenlanden maken samen afspraken over beheer en onderhoud van het fietspad dat aangelegd moet worden langs de toekomstige nieuwe brug voor de A27 over de Lek bij Hagestein.

Dat fietspad lijkt er bij de verbreding van de snelweg tussen Houten en knooppunt Hooipolder daadwerkelijk te komen. Met name de voormalige gemeente Vianen maakte zich jarenlang sterk voor een fietspad langs de Hagesteinse brug.

Nu moeten vooral fietsers vanuit Vianen en omstreken die de Lek willen passeren gebruikmaken van de Jan Blankenburg van de A2. Voor fietsers die uit de oostelijke omgeving van Vianen komen, is dat een flinke omweg. Dat geldt ook voor de inwoners van de wijk Hoef en Haag die nu volop in ontwikkeling is bij Hagestein. De wijk is populair bij mensen die werken in de regio Utrecht. Een fietspad langs de nieuwe brug maakt het voor hen mogelijk de regio zonder auto of openbaar vervoer te bereiken.

De bouw van de nieuwe Lekbrug is afhankelijk van de voortgang van de verbreding van de snelweg. Die is door het kabinet uitgezonderd van de stikstofproblematiek vanwege het landsbelang. Realisatie van het project en de brug is voorzien in het midden van het volgend decennium.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.