Marina Kompier (38) ontving de landelijke prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar.
Volledig scherm
Marina Kompier (38) ontving de landelijke prijs voor Dierenhulpverlener van het jaar. © Johan Nebbeling

Nieuwegeinse Marina (38) uitgeroepen tot dierenhulpverlener van het jaar: ‘Ik was sprakeloos’

De Nieuwegeinse Marina Kompier (38) is uitgeroepen tot dierenhulpverlener van het jaar vanwege haar tomeloze inzet voor de Vogelopvang Utrecht. Stichting Dierenlot heeft de vrijwilligster woensdag in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Dierenhulpverlener. 

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een vrijwilliger die zich op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden op het gebied van het redden of verzorgen van dieren. Kompier ontving behalve bloemen, een lekkernij en veel waarderende woorden een cheque van 250 euro, te besteden door de Vogelopvang. De vrijwilligster is zeven dagen per week in touw voor de opvang aan de Rotsoord. De laatste maanden vooral als ‘klusjesvrouw’, door veel achterstallig onderhoud weg te werken.

,,Het was een grote verrassing, ik wist van niets”, vertelt Kompier. ,,Ik was klaar om hard aan het werk te gaan, maar toen ik de deur opendeed, stonden er heel veel mensen en kreeg ik die prijs. Ik was sprakeloos, er is veel waardering voor mijn werk. Het geld kunnen we goed gebruiken om alle vogels te voeden, maar voor mij telt vooral dat de opvang openblijft.”

Sluiting

Kompier heeft zich hard ingezet voor de vogelopvang, ook tijdens moeilijke omstandigheden. ,,In december vorig jaar sloten onze deuren tijdelijk na 35 jaar. Tijdens de sluiting heb ik het onderhoud gedaan en zeven dagen per week geregeld dat alle vogels die bij de dierenambulance werden gebracht in Soest terecht konden.” 

In maart dit jaar kon de vogelopvang weer open voor alle zieke en gewonde vogels uit Utrecht en omstreken. ,,Nu, met het broedseizoen, is het enorm druk. De eerste rust krijg ik pas weer in september”, vertelt Kompier. Maar dit werk doe je zonder na te denken. Voorlopig zit ik door de prijs van Stichting DierenLot nog op een roze wolk en loop ik rond met een brede grijns.”

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.