Volledig scherm
© Politie IJsselstein/Lopik

Notoire drugsrijder probeert in Nieuwegein auto te verstoppen voor politie

Een automobilist die bij de politie in Nieuwegein een reputatie heeft voor het rijden onder invloed van cannabis en zonder rijbewijs, is gisteren opnieuw tegen de lamp gelopen.

Agenten zagen een ‘ons bekende oude grijze Ford rijden’ vanuit IJsselstein in de richting van Nieuwegein. ‘Wij kennen dit voertuig omdat dit regelmatig betrokken is bij drugsgerelateerde meldingen en rijden zonder rijbewijs’, schrijft de politie op Facebook. ‘Nadat wij het voertuig waren genaderd, herkenden wij de bestuurder direct als een recidivist die niet in het bezit is van enig rijbewijs.’

Toen de agenten uitstapten, trapte de ‘draaideurdrugsrijder’ het gaspedaal in en reed hard weg. Na een ‘kleine speurtocht’ werd de bestuurder lopend in de wijk aangetroffen. ‘Wij herkenden hem direct en hij is daarop door ons aangehouden.’ Zijn auto had hij op het erf van een woning achtergelaten, ‘om die aan ons zicht te onttrekken’.

Op het politiebureau bleek de man nog een openstaande boete te hebben. Tevens bleek uit een drugstest dat hij THC, de werkzame stof van wiet, in zijn bloed had. Hij krijgt een proces-verbaal wegens rijden onder invloed van drugs en rijden zonder rijbewijs.

Zijn auto is wegens het risico op herhaling in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie beraadt zich op sloop, om toekomstige misstappen met deze auto te voorkomen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.