Gezicht op de Catharijnebrug, met en op de achtergrond de molens De Meiboom (links) en Rijn en Son. Foto is gemaakt tussen 1900 en 1910.
Volledig scherm
PREMIUM
Gezicht op de Catharijnebrug, met en op de achtergrond de molens De Meiboom (links) en Rijn en Son. Foto is gemaakt tussen 1900 en 1910. © Het Utrechts Archief

Nu staat ‘ie er rustig bij, maar in 1949 sloeg de molen in de Adelaarsstraat compleet op hol (en dit is waarom)

UTRECHT IN...In 1912 werd begonnen met de sloop van de Meiboom en Rijn en Son, de korenmolens van het Paardenveld. Dik anderhalve eeuw bepaalden ‘deze trouwe broeders naast elkaar’ mede het stadsgezicht. Ze moesten plat, om plaats te maken voor de groente- en fruitveiling.

 1. De meeste Utrechters pakken voor een ritje van negen kilometer gewoon de auto
  PREMIUM
  column

  De meeste Utrechters pakken voor een ritje van negen kilometer gewoon de auto

  Bijna 16 jaar wonen we alweer in het voormalige en inmiddels volgebouwde weiland. In den beginne fungeerde ik regelmatig als navigatiesysteem voor de buschauffeur van lijn 39 om te voorkomen dat hij zich vastreed in de modder. Soms stond er een boerenhond te grommen voor de ijzeren trappen van het noodstation Terwijde. Dan moest ik wegens mijn hondengromangst twee kilometer omfietsen om aan de andere kant van het spoor te komen.
 1. Testfestival op Zwarte Cross-terrein voor 10.000 man
  Play

  Testfesti­val op Zwarte Cross-ter­rein voor 10.000 man

 2. Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'
  Play

  Mark moet na zijn huis ook zijn dumpzaak verkopen: 'Spaarpotje is leeg'