Omgekeerde vlaggen op de Meerndijk in De Meern. Vlaggen aan lantaarnpalen zijn volgens de gemeentelijke regels niet toegestaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Omgekeerde vlaggen op de Meerndijk in De Meern. Vlaggen aan lantaarnpalen zijn volgens de gemeentelijke regels niet toegestaan. © Marnix Schmidt

Omgekeerde vlaggen blijven hangen in regio Utrecht: ‘Alleen op gevaarlijke plekken halen we ze weg’

Buurten in de regio Utrecht hangen weken na de start van de boerenprotesten nog altijd vol met omgekeerde Nederlandse vlaggen, als stille blijk van steun aan de boeren die zich verzetten tegen de stikstofmaatregelen. Vlaggen mag zo officieel niet op openbare plekken, maar gemeenten en provincie maken weinig haast met verwijderen van de omgekeerde driekleur. 

  1. Ze zijn mogelijk met miljarden en vreten onze natuur leeg: hoe stoppen we de Amerikaanse rivierkreeft?
    PREMIUM

    Ze zijn mogelijk met miljarden en vreten onze natuur leeg: hoe stoppen we de Amerikaan­se rivier­kreeft?

    Hoeveel het er precies zijn, weet niemand. Misschien wel miljarden. In Nederlandse wateren wemelt het van de Amerikaanse rivierkreeften. Dat is geen goed nieuws, want het beestje vreet alles op wat ie tegenkomt. Ten noorden van Utrecht, in de Molenpolder, wordt gezocht naar antwoord op de vraag: hoe krijgen we deze ongewenste indringer onder controle? En dat is van belang voor héél Nederland.