Volledig scherm
Dode op de Waterlinieweg in Utrecht. © Koen Laureij

Omgekomen voetganger Utrechtse Waterlinieweg is 32-jarige Amsterdammer

De man die zaterdag om het leven is gekomen bij een ongeval op de Waterlinieweg in Utrecht is een Amsterdammer. Hoogstwaarschijnlijk liep dezelfde 32-jarige man ook al schreeuwend door de wijk, voordat de fatale aanrijding ontstond.

De bestuurder van de auto die het ongeval veroorzaakte rond 07.00 uur is een 39-jarige man uit Nieuwegein. Hij meldde zich later op de zaterdag bij de politie, nadat hij in eerste instantie doorreed na het ongeval. Hij meldde zich binnen 12 uur vrijwillig op een politiebureau. Dit is van belang omdat hij daarom niet kan worden vervolgd wegens doorrijden na een aanrijding, waardoor hij mogelijk in shock raakte.

Verhoord

De man is verhoord over de gebeurtenissen op de vroege zaterdagochtend aan de zuidoostkant van de stad. Toch hoopt de politie dat zich nog getuigen melden na de aanrijding met de wandelaar. ,,Om het beeld van het ongeval compleet te krijgen”, zegt woordvoerster Shirien Elsait. De politie gaat er vanuit dat de man verantwoordelijk is voor geschreeuw in de buurt voor het ongeval maar weet dit nog niet honderd procent zeker.

,,We willen te weten komen wat er voorafgaand aan het ongeval is gebeurd en hopen dat mensen die iets hebben meegekregen zich daarom melden.” De politie kreeg voor het ongeval meerdere meldingen uit de buurt over een man die om aandacht vroeg en om hulp riep in de straten. Volgens buurtbewoners liep hij schreeuwend en kermend door de wijk, in verwarde toestand. 

,,Vermoedelijk gaat het om dezelfde man”, stelt de woordvoerster. Hoe de Amsterdammer in de wijk en op de weg terecht is gekomen is nog niet duidelijk.

Eerder dit jaar vonden op de Biltsestraatweg en de Amsterdamsestraatweg ook al dodelijke aanrijdingen plaats. Hierbij kwamen een 21-jarige vrouw en een 16-jarige jongen om het leven.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.