De Lek bij Nieuwegein.
Volledig scherm
De Lek bij Nieuwegein. © William Hoogteyling

Omstander redt verwarde man uit Lek bij Nieuwegein na worsteling met politie

Een melding over een verwarde man zorgde gisteren voor spannende momenten in Nieuwegein. De man was te water geraakt in de buurt van de Oude Lekbrug na een worsteling met een agent. Een omstander wist hem tot rust te brengen en haalde hem uit het water. 

Toen de politie op de melding was afgekomen, bleek de man niet bereid in gesprek te gaan en probeerde hij te vluchten. Na een worsteling besloten de agenten pepperspray in te zetten. Politievlogger Jan-Willem Schut schrijft op zijn Instagram dat de man zelfs nadat hij bespoten werd met pepperspray niet wilde meewerken en het water in sprong. ,,Vanaf de kant lijkt het of de man zichzelf van het leven wil beroven.”

De agenten wilden vervolgens met spoed een boot laten komen. ,,Het blijft altijd een hele moeilijke afweging. Ga je zelf het water in met het risico dat je onderkoeld raakt, met de stroming die aanwezig is en met nog een persoon die zich verzet”, schrijft de politievlogger.   

Een omstander en een bekende van de man bedacht zich echter geen moment en sprong het water in. Hem lukte het wel om contact te maken met de man en hem veilig naar de kant te krijgen. Niemand raakte gewond. De verwarde man is door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.