Ooggetuigen plofkraak: ‘Opschieten, opschieten’, riepen de overvallers, en toen kwam de politie al

Door een plofkraak bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht is vanochtend even voor 06.00 uur enorme schade ontstaan. Een vluchtende verdachte is in de buurt direct aangehouden, twee of drie anderen zijn nog voortvluchtig. Buurtbewoners vertellen over de enorme klap en wat ze daarna aantroffen.

De eerste werklui arriveren op het bouwterrein vlakbij het winkelcentrum aan de Seinedreef, als even voor zes uur deze vrijdagmorgen een doffe klap gevolgd wordt door een enorme dreun. Tot in Nieuwegein is de explosie te horen. Een raam van een bovengelegen woning spat uit elkaar en rond de opgeblazen pinautomaat ontstaat een enorme ravage. Glas vliegt tientallen meters de lucht in en eindigt verspreid over de parkeerplaats, rook stijgt op vanuit de pinautomaat, het dak en de muren van het pand wijken door de kracht van de ontploffing.

  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.