Ooggetuigen plofkraak: ‘Opschieten, opschieten’, riepen de overvallers, en toen kwam de politie al

Door een plofkraak bij winkelcentrum Overvecht in Utrecht is vanochtend even voor 06.00 uur enorme schade ontstaan. Een vluchtende verdachte is in de buurt direct aangehouden, twee of drie anderen zijn nog voortvluchtig. Buurtbewoners vertellen over de enorme klap en wat ze daarna aantroffen.

De eerste werklui arriveren op het bouwterrein vlakbij het winkelcentrum aan de Seinedreef, als even voor zes uur deze vrijdagmorgen een doffe klap gevolgd wordt door een enorme dreun. Tot in Nieuwegein is de explosie te horen. Een raam van een bovengelegen woning spat uit elkaar en rond de opgeblazen pinautomaat ontstaat een enorme ravage. Glas vliegt tientallen meters de lucht in en eindigt verspreid over de parkeerplaats, rook stijgt op vanuit de pinautomaat, het dak en de muren van het pand wijken door de kracht van de ontploffing.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.