Volledig scherm
In het kader van Operatie Steenbreek halen kinderen ‘stenen’ uit een tuin om de tuin vervolgens met planten in te richten. © Martin Sharrott Fotografie

Ook Provincie Utrecht sluit zich aan bij Operatie Steenbreek

De Provincie Utrecht sluit zich aan bij Operatie Steenbreek voor de aanleg van meer groen in stedelijke gebieden om zo de biodiversiteit te verbeteren.

De Stichting Steenbreek wil proberen om in de bebouwde gebieden de gevolgen van het veranderende klimaat en extremere weersomstandigheden op te vangen, met een focus op de verbetering van de biodiversiteit. 

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: ,,Het is belangrijk dat de Provincie Utrecht een groene omgeving faciliteert. Door aan te sluiten bij Stichting Steenbreek kunnen we nog beter samen met gemeenten en inwoners werken aan een groene, gezonde en leefbare provincie.”

Eerder heeft de stichting al met buurtbewoners straten en tuinen ‘vergroend’ door onder andere meer planten aan te leggen in straten en het in gebruik nemen van regentonnen. De provincie volgt Utrechtse gemeenten als Amersfoort, Soest en Baarn in de aansluiting bij Stichting Steenbreek, evenals de Provincies Noord-Brabant en Overijssel.

  1. Voltooien schoolroute in Bilthoven laat tot de herfstvakantie op zich wachten

    Voltooien schoolrou­te in Bilthoven laat tot de herfstva­kan­tie op zich wachten

    De drukke Jan Steenlaan in Bilthoven is pas na de herfstvakantie klaar. De herinrichting van de belangrijke fietsverbinding, van het Bilthovense station naar de scholen en de sportaccommodaties, zou eigenlijk aan het einde van de zomervakantie gereed zijn. Maar de aannemer heeft dat niet gehaald en wil de ‘printlaag’ van de weg nu in de herfstvakantie aanbrengen. De Jan Steenlaan wordt dan een week afgesloten voor verkeer.