Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Koen Verheijden

Op slot willen ze niet, maar het gaat slecht in Utrechtse verzorg- en verpleeghuizen: ‘Teams raken uitgeput’

Vele ogen zijn gericht op de nijpende situatie in de ziekenhuizen, maar ook in de Utrechtse verpleeg- en verzorgingshuizen houdt het coronavirus opnieuw huis. Extra coronabedden worden geopend en huizen nemen beslissingen om besmettingen zoveel mogelijk tegen te gaan; op de ene locatie wordt dagbesteding afgeschaald, elders gaan groepsactiviteiten tijdelijk niet door. Op sommige locaties is de druk op de personeelsroosters voelbaar. „Teams raken uitgeput.”

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Den Dolder is blij dat er geen zedendelinquenten meer komen: ‘Maar rustig zal het hier nooit worden’
  PREMIUM

  Den Dolder is blij dat er geen zedendelin­quen­ten meer komen: ‘Maar rustig zal het hier nooit worden’

  Natuurlijk zijn ze blij met het besluit van minister Dekker om geen zedendelinquenten meer te plaatsen in de forensische psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder. Na de gruwelijke moord in 2017 op Anne Faber door Michael P., cliënt van Fivoor, streden de buurt en de gemeente Zeist voor een veiliger Den Dolder. ,,Dit is mooi, maar rustig zal het hier nooit worden”.
 3. Zorg in regio Utrecht dreigt vast te lopen: ‘Patiënten voor derde keer gebeld dat operatie wordt uitgesteld’
  PREMIUM
  UPDATE

  Zorg in regio Utrecht dreigt vast te lopen: ‘Patiënten voor derde keer gebeld dat operatie wordt uitgesteld’

  Ambulances rijden minder, speciale COVID-units voor coronapatiënten in verpleeghuizen lopen snel vol, de GGD regio Utrecht loopt tegen de grenzen van testcapaciteit aan, de druk op de wijkverpleging, ziekenhuizen en huisartsenpraktijken neemt toe. En dat wordt de komende weken alleen maar erger, omdat het aantal coronapatiënten hard stijgt. „Sommige patiënten worden al voor de derde keer gebeld dat hun operatie niet doorgaat.”