Op zoek naar een bijzondere bijbaan? Er is steeds meer vraag naar vrouwelijke kistdragers

Of hij nou 60 kilo of meer dan 120 kilo weegt, de kistdraagsters van Ferentes zetten letterlijk hun schouders onder de grafkisten met overledenen die zij naar een laatste rustplaats brengen. De vraag naar vrouwelijke draagsters groeit.

Vanuit de aula op de Utrechtse begraafplaats Tolsteeg tillen zes meiden in uiterste concentratie een hardhouten kist omhoog tot aan hun heupen. Vervolgens zetten ze een aantal passen naar buiten en tillen de grafkist netjes en geleidelijk op hun schouders. Hoofddraagster Marly (25) geeft de andere vijf meiden seintjes wanneer er gedraaid, getild en gekeerd moet worden. Met haar 1,79 meter (vrouwelijke dragers zijn minimaal 1,60 meter) staat de Utrechtse criminologiestudente aan de achterkant van de kist, waar het hoofd van de overledene rust. Met korte pasjes lopen de zes dames naar de plek waar de overledene zal worden begraven. Met een diepe buiging naar de kist toe sluiten ze de ceremonie af.

  1. Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energielabel na toekennen miljoenensubsidie

    Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energiela­bel na toekennen miljoenen­sub­si­die

    De vlag hangt letterlijk uit bij Kasteel Amerongen want ze hebben net twee miljoen euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor directeur Herman Sietsma mag de vlag drie keer uit: vanwege de subsidie, de erkenning dat Kasteel Amerongen iconisch Nederlands erfgoed is en voor de tientallen vrijwilligers die de bevestiging van de minister hebben dat ze heel belangrijk werk doen.