Volledig scherm
PREMIUM
Brand in de woning in 't Goy. © Michiel van Beers

Opgepakt, vrij, nu weer opgepakt: OM denkt nu wél bewijs te hebben tegen boer Gert

VIDEOHet onderzoek naar agrarisch ondernemer Gert S. (35) is nog volop aan de gang. Zijn mogelijke betrokkenheid bij zes verschillende branden ligt onder een vergrootglas. Hij verblijft momenteel in de cel, op verdenking van brandstichting in zijn boerderij in ’t Goy.

De vijf eerdere branden op zijn inmiddels verlaten terrein aan de Hollendewagenweg in Werkhoven zijn volgens het Openbaar Ministerie ook nog onderdeel van het onderzoek naar S. ,,Maar zijn voorarrest is verlengd op basis van de verdenkingen rond de brand aan ’t Groenedijkje in ‘t Goy”, stelt een woordvoerder van de rechtbank.

  1. Guus, Irina, Fleurtje en Nick leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan er iemand doodgaan’
    PREMIUM

    Guus, Irina, Fleurtje en Nick leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan er iemand doodgaan’

    Voor het eerst in 26 jaar leggen verpleegkundigen van verschillende afdelingen in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Woerden vandaag deels het werk neer. Ze strijden voor een beter cao, een hoger salaris, vermindering van de werkdruk en een betere balans tussen werk en privé. „We krijgen niet betaald naar de verantwoordelijkheden die we hebben: als wij fouten maken, kan er iemand doodgaan.”