Zes mannen nemen een week lang de rol van Romein op zich. Ze proberen namens de Romeinse vereniging Pax Romana in de wachttoren bij Castellum Hoge Woerd in Utrecht het leven van een soldaat uit de eerste eeuw na Christus zo goed mogelijk te construeren.
Volledig scherm
Zes mannen nemen een week lang de rol van Romein op zich. Ze proberen namens de Romeinse vereniging Pax Romana in de wachttoren bij Castellum Hoge Woerd in Utrecht het leven van een soldaat uit de eerste eeuw na Christus zo goed mogelijk te construeren. © Koen Laureij

Opnieuw champagne: nu ook grens Romeinse Rijk toegevoegd aan werelderfgoedlijst

De buitengrenzen van het Romeinse rijk door onder meer de provincie Utrecht, ook bekend als de Neder-Germaanse Limes, is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO, zo is dinsdag bekendgemaakt.

  1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
    Update

    1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

    Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.