Volledig scherm
De 500 aangetroffen hennepplanten zijn vernietigd. © Politie

Opnieuw gedoe op terrein klinieken in Den Dolder: nu hennepkwekerij ontdekt

Altrecht neemt extra beveiligingsmaatregelen na de vondst van een hennepkwekerij op het terrein in Den Dolder. Extra camera's moeten de veiligheid in de omgeving vergroten. De politie onderzoekt of de kwekerij het werk is van patiënten van de psychiatrische kliniek of van mensen van buiten de kliniek.

,,We onderzoeken nadrukkelijk alle scenario's”, stelt een woordvoerder van de politie. ,,Op dit moment weten we niet of de kwekerij het werk is van mensen van de kliniek of van buitenaf.” Agenten ontdekten de kwekerij met vijfhonderd hennepplanten dinsdag, na een tip.

De planten stonden in een leegstaand pand op de ‘Historische Middenas’ van het terrein van Altrecht: de WA Hoeve in Den Dolder. Het gebied wordt opnieuw ontwikkeld en staat in de verkoop. De meeste panden worden volgens Altrecht op dit moment tijdelijk gebruikt door ondernemers, de ruimte met de hennep niet.

Naar aanleiding van de hennepvondst voorziet Altrecht de panden die niet in gebruik zijn nu van extra camera’s. ,,Om deze nog beter te kunnen beveiligen.”

De vijfhonderd planten in het pand aan de Dolderseweg zijn na de vondst vernietigd, aanhoudingen zijn nog niet verricht. ,,Ook de kliniek maakt onderdeel uit van het onderzoek”, voegt de politiewoordvoerder nog toe. Het onderzoek naar de herkomst van de planten loopt.

Vergrootglas

De klinieken op het terrein van de WA Hoeve in Den Dolder liggen de laatste tijd onder een vergrootglas. Bij Fivoor, op een steenworp afstand van Altrecht, verdween onlangs een ‘levensgevaarlijke’ patiënt. De kliniek had dat nergens gemeld. Sindsdien moet Fivoor alle incidenten rondom verlof melden aan het ministerie en aan de gemeente Zeist.