Volledig scherm
Huis Peronnik aan de Utrechtseweg. © Google Maps

Opnieuw zit Zeist te slapen en moet tijdelijke verhuur aan Utrechtseweg toestaan

Het geblunder van de gemeente Zeist met de tijdelijke huisvesting van buitenlandse werknemers en studenten aan de Utrechtseweg houdt aan. De gemeente moet nu ook een derde vergunning hiervoor noodgedwongen afgeven.

Onlangs mocht projectontwikkelaar Mooi Zeist B.V. door een fout van de gemeente al op twee locaties aan Utrechtseweg overgaan tot tijdelijke verhuur. De gemeente Zeist was hier tegen, maar nam hierover te laat een besluit. De ontwikkelaar kreeg zodoende automatisch een omgevingsvergunning voor de verhuur van de beeldbepalende landhuizen Stenia en Peronnik, die eerder behoorden tot Stichting Zonnehuizen die verstandelijk beperkten opving.

Een derde vergunning aan de Utrechtseweg, voor de locatie Veldheim, werd geweigerd. De aanvraag om hier voor drie jaar 139 buitenlandse werknemers op te vangen, werd afgewezen. De werknemers die nu al tijdelijk in een van de panden op Veldheim wonen, moesten op korte termijn vertrekken. 

Vandaag kreeg ontwikkelaar Mooi Zeist echter te horen dat ook de vergunning voor Veldheim wordt verstrekt. De gemeente blijkt een dag te lang hebben gewacht om deze aanvraag af te wijzen. De regels schrijven voor dat een vergunning dan alsnog moet worden verleend.

‘Leugens’

Directeur Faruk Kinran van Mooi Zeist heeft geen goed woord over voor de handelwijze van de gemeente: eerst de aanvraag weigeren en dan op deze manier alsnog toekennen. Volgens hem houden de ‘leugens’ van het college van burgemeester en wethouders geen stand. ,,Er is sprake van pure aversie tegen migranten en daarvoor haalt dit college alles uit de kast. Gelukkig leven wij in een rechtsstaat en zullen wij alles tot op de diepste bodem blootleggen.’’ 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.