Volledig scherm
Al vanaf 1851 is De Gouden Leeuw beeldbepalend bij de entree van Wijk. De naam en de leeuw zijn niet meer. Voortaan heet het etablissement Otto. © Wim van Amerongen

Otto volgt in Wijk bij Duurstede De Gouden Leeuw op

Restaurant/hotel De Gouden Leeuw aan de Zandweg in Wijk bij Duurstede ondergaat een metamorfose nu het in andere handen is. Het naambord is al van de gevel gehaald. De nieuwe naam Otto wordt binnenkort aangebracht.

Een kwartet mannen - tweemaal twee broers - zwaait de scepter nu Danny Vermeulen als uitbater is gestopt. ,,We willen met een nieuw concept iets toevoegen aan wat Wijk bij Duurstede nu al heeft’’, vertelt Thomas van de Weerd, een van de nieuwe uitbaters. Vandaar ook de nieuwe naam Otto: Other than the others. Het restaurant was er al in 1851. Thomas: ,,Als je van naam verandert, zijn er altijd mensen die dat jammer vinden. Bij onze nieuwe aanpak en sfeer hoort een nieuwe naam.’’

Bruisend

Thomas: ,,Onze eerste stap is om de plek waar Otto staat bruisend te maken voor een brede doelgroep van jongeren en ouderen.’' In het voorjaar openen de nieuwe uitbaters achter het restaurantgedeelte een filmzaal ‘met een kleinschalige, vernieuwende aanpak’. Otto is nu al dagelijks open.

Bij Thomas van de Weerd en zijn broer Vincent, die hotel/restaurant Het Veerhuis in Beusichem runt, leefde altijd al de wens om samen iets in de horeca te ondernemen. Toen ze de broers Anton en Laurens van Teylingen uit Doorn, twee cateraars, ontmoetten, kreeg het plan om De Gouden Leeuw te huren handen en voeten. Anton is als gastheer het vaste gezicht van Otto, Laurens bereidt de maaltijden. Eigenaar van het pand is Rob van de Weerd, vader van Thomas en Vincent. Hij kocht De Gouden Leeuw tien jaar geleden na de grote brand, waardoor het restaurant toen werd geteisterd.