Volledig scherm
Ineke Holierook. © Herman Stover

Oud-raadslid Rhenen Ineke Holierook overleden

Ineke Holierook, oud-wethouder van Rheden en voormalig raadslid in de gemeente Rhenen, is afgelopen zaterdag overleden. De Rhenense PvdA-fractie spreekt van een ‘groot verlies’. Holierook, die 72 jaar werd, nam vorig jaar maart afscheid van de Rhenense raad. 

Sinds begin jaren 80 zat ze in de politiek voor de sociaal-democraten. ‘Zaterdag 11 mei bereikte ons het droevige bericht dat Ineke Holierook is overleden’, schrijft PvdA op de eigen website. De partij memoreert haar inzet voor de PvdA en voor de lokale politiek. Ze was zeven jaar gemeenteraadslid en daarna tot 1999 wethouder van de gemeente Rheden. Voor haar verdiensten voor de maatschappij werd ze in 1998 koninklijk onderscheiden.

Nadat ze verhuisde naar de gemeente Rhenen, kwam ze in 2007 in de raad van deze Utrechtse gemeente. Ze was enorm gedreven en als ze sprak, werd er naar haar geluisterd. Op zaterdag 18 mei wordt afscheid genomen van Ineke Holierook, om 13.30 uur in Crematorium Slingerbos in Ede.

  1. Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energielabel na toekennen miljoenensubsidie

    Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energiela­bel na toekennen miljoenen­sub­si­die

    De vlag hangt letterlijk uit bij Kasteel Amerongen want ze hebben net twee miljoen euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor directeur Herman Sietsma mag de vlag drie keer uit: vanwege de subsidie, de erkenning dat Kasteel Amerongen iconisch Nederlands erfgoed is en voor de tientallen vrijwilligers die de bevestiging van de minister hebben dat ze heel belangrijk werk doen.