Ouders en leraren van De Pijlstaart maken kookboek en laten de kinderen smullen

VIDEOKinderen van basisschool De Pijlstaart in Utrecht kunnen nu smullen van de recepten van de moeder van Jop en Pim of lunchen met het Marokkaanse brood van moeder Latifa. Ouders en leerkrachten bundelden hun culinaire hoogstandjes in een kookboek: Aan tafel met De Pijlstaart. Vanmiddag was op het schoolplein een proeverij.

In het kookboek staan zo’n vijftig recepten van onder meer soepen, hoofdgerechten en zoete snacks. De recepten komen overal vandaan: ‘Van Tanzania tot Curaçao, van Ghana tot Limburg’.  

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    vrijdag 18 januari

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Hij verrees de afgelopen dagen al in de Catharijnesingel pal tegenover TivoliVredenburg, maar vanavond wordt de plastic walvis Skycraper pas officieel onthuld. Dit gebeurt om 17.30 uur door locoburgemeester Victor Everhardt. Rondom de onthulling worden in TivoliVreden ook een aantal korte presentaties gegeven, onder andere door Jason Klimoski, de New Yorkse architect die Skyscraper bedacht. De elf meter lange walvis moet aandacht vragen voor de plastic soep in de oceanen. De kratten en jerrycans waarvan Skyscraper is gemaakt zijn gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België. De walvis is de komende zes maanden nog te zien in Utrecht.