Volledig scherm
Het uitvak in de Gelredome is morgenavond volledig gevuld met FC Utrecht-fans. © foto Twitter

Ov-staking: duizend supporters van FC Utrecht uit voorzorg eerder naar Arnhem

De duizend supporters van FC Utrecht die hun club morgenavond steunen tegen Vitesse in de return van de finale om de play-offs, reizen eerder af naar Arnhem. Dit met het oog op te verwachten verkeersdrukte door de staking van het openbaar vervoer morgen in het hele land.  

Op de website laat FC Utrecht weten dat de vervoersregelingen voor Vitesse-uit zijn aangepast. Onder meer zijn de vertrektijden van de bussen vervroegd.

Dat alles met het oog op de verkeersdrukte die morgenavond (dinsdag) wordt verwacht vanwege de landelijke staking in het openbaar vervoer.

De negen bussen rijden in twee clusters naar de Gelredome in Arnhem. De bussen 1 tot en met 5 vormen het eerste cluster. Instappen in die bussen kan vanaf 17.50 uur, het vertrek is om 18.20 uur. 

De bussen 6 tot en met 9 zijn cluster 2. Instappen in die bussen kan vanaf 18.15 uur en het vertrek is om 18.45 uur. De bussen vertrekken bij Stadion Galgenwaard.

Geloof

Hoewel FC Utrecht vrijdagavond in de Galgenwaard in het eerste finaleduel bleef steken op een 1-1 gelijkspel, is het geloof bij de supporters in een goede afloop nog groot.

Alle duizend beschikbare kaarten voor het uitvak in de Gelredome waren binnen no-time uitverkocht. De winnaar van de finale bereikt de voorronde van het Europa League toernooi.

  1. Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’
    PREMIUM

    Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’

    Voor het eerst in 26 jaar leggen verpleegkundigen van verschillende afdelingen in het St. Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Woerden vandaag deels het werk neer. Ze strijden voor een betere cao, een hoger salaris, vermindering van de werkdruk en een betere balans tussen werk en privé. Wij spraken met vier stakers: Nick, Fleurtje, Irina en Guus. „We krijgen niet betaald naar de verantwoordelijkheden die we hebben: als wij fouten maken, kan iemand doodgaan.”