Ilia bij haar bruidszaak Ilia Bruidsmode aan de Slotlaan 293 in Zeist. Volgende week vrijdag komt Burgemeester Koos Janssen de winkel openen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilia bij haar bruidszaak Ilia Bruidsmode aan de Slotlaan 293 in Zeist. Volgende week vrijdag komt Burgemeester Koos Janssen de winkel openen. © Mel Boas

Parveneh had ooit een succesvolle bruidszaak in Iran, nu betovert ze Nederland met haar trouwjurken

Bruid in spé met een droomjurk in gedachten? Beschrijf de trouwjapon of neem een plaatje mee en Parveneh Javadi (40) brengt ’m moeiteloos tot leven. Haar eigen droom? Ooit weer net zo'n succesvolle zaak met bruids- en avondmode runnen als ze ooit deed, in het centrum van haar geboortestad Teheran.

 1. Anna (32) vluchtte een jaar geleden uit Oekraïne: ‘Wat ik wil en móet uitstralen: optimisme’
  Play
  PREMIUM
  Met video

  Anna (32) vluchtte een jaar geleden uit Oekraïne: ‘Wat ik wil en móet uitstralen: optimisme’

  Met de laatste ‘survival train’ van die dag vluchtte Anna (32) na het uitbreken van de oorlog met haar moeder en zoontje vanuit Charkov naar het westen. In Utrecht biedt ze sindsdien Oekraïners een huiskamer waarin zij elkaar ontmoeten en steunen. Nu staat ze ook aan de wieg van ‘Remember together’ in de Utrechtse Jaarbeurs; een landelijke herdenking van de Russische invasie, vrijdag een jaar geleden. Dit is het verhaal van Anna en haar vlucht.