Het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad. Binnen wil de gemeente maatschappelijke organisaties huisvesten, op het terrein worden 250 asielzoekers, statushouders, jongeren en spoedzoekers in woonunits ondergebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad. Binnen wil de gemeente maatschappelijke organisaties huisvesten, op het terrein worden 250 asielzoekers, statushouders, jongeren en spoedzoekers in woonunits ondergebracht. © William Hoogteyling

Plan voor opvang 250 asielzoekers, statushouders en spoedzoekers blijkt lastige puzzel: ‘Nog even geduld’

Het plan om 100 kansrijke vluchtelingen en nog eens 150 statushouders, jongeren en spoedzoekers in tijdelijke woningen te gaan huisvesten bij het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad in Houten, blijkt ingewikkelder dan vooraf werd gedacht. Vooral de financiering van de flexwoningen is een lastige puzzel.

  1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
    PREMIUM

    Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

    Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”