Plofkraak bij geldautomaat aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen
Volledig scherm
Plofkraak bij geldautomaat aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen © Koen Laureij

Plofkraak op geldautomaat in Amerongen, explosie in wijde omtrek te horen: ‘Zat rechtop in bed’

Bij een plofkraak op een geldautomaat van de ABN-AMRO bank in Amerongen is flink wat schade aangericht. Omwonenden werden rond kwart over vier ’s nachts gewekt door een harde knal en zagen even later vier mensen vluchten in een Volkswagen Golf.

Het doelwit van de zogenoemde plofkraak is gelegen aan de provinciale weg door Amerongen, ter hoogte van molen Maallust. Of er iets is buitgemaakt is nog onbekend. De politie doet uitgebreid onderzoek. De provinciale weg is daardoor in beide richtingen afgesloten, wat inmiddels voor file zorgt tijdens de ochtendspits.

Volgens onze fotograaf ter plaatse zijn de ruiten van een woning naast de pinautomaat gesneuveld en zijn brokstukken van de gevel tientallen meters door de straat geslingerd na de explosie. De bewoners van de naastgelegen woning worden ergens anders opgevangen.

Rechtop in bed

De knal was in de wijde omtrek te horen, als we de reacties op sociale media moeten geloven. „Ik zat rechtop in bed, schrok me kapot. Had al zo’n vermoeden”, laat Romy van der Heijden weten. „Zie je, ik heb het niet gedroomd. Ik heb echt die knallen gehoord!”, aldus Linda van Zetten uit Wijk bij Duurstede.

Ook laten bewoners uit Veenendaal en Leersum weten dat ze de explosie hebben gehoord.

Pinautomaat aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen, waar vannacht een plofkraak is geweest
Volledig scherm
Pinautomaat aan de Koningin Wilhelminaweg in Amerongen, waar vannacht een plofkraak is geweest © Google Streetview
Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl