In 2012 werden alle kippen bij Piet Baars geruimd. Op deze archieffoto is hij in gesprek met toenmalig staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker.
Volledig scherm
PREMIUM
In 2012 werden alle kippen bij Piet Baars geruimd. Op deze archieffoto is hij in gesprek met toenmalig staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker. © William Hoogteyling

Pluimveehouder Piet dacht bij de ophokplicht meteen terug aan 2012: ‘Het hele bedrijf werd geruimd’

Hun dagelijkse scharrel zit er even niet in: 36.000 kippen staan vrijdagochtend stipt om 10.00 uur te dringen om naar buiten te mogen. Dit keer gaat het gordijn niet omhoog: ze moeten binnen blijven, opgehokt vanwege de vogelgriep die deze week opdook in Kockengen.

  1. Joost (27) en zijn horecacollega’s koken 500 kerstdiners voor de voedselbank, maar hij mist nog één ding
    PREMIUM

    Joost (27) en zijn horecacollega’s koken 500 kerstdi­ners voor de voedsel­bank, maar hij mist nog één ding

    Bij de Utrechtse restaurants Héron en KookaBarra liggen de werkzaamheden, los van het gebruikelijke afhaal- en bezorgwerk, al een tijdje stil. En dus kwam medewerker Joost Vermeer (27) met een plan: vijfhonderd luxe kerstdiners koken voor de klanten van de Voedselbank. Iedereen staat in de startblokken, maar één ding ontbreekt nog: plastic bakjes. 1500 stuks welgeteld.
  1. Rob Jetten pleit voor opengaan horeca
    Play

    Rob Jetten pleit voor opengaan horeca

  2. Gommers: 'Horeca kan pas open als risicogroep beschermd is'
    Play

    Gommers: 'Horeca kan pas open als risico­groep beschermd is'