Volledig scherm
Het pleintje in de wijk Nijenheim waar de belaagde woning aan staat. © Boas Photo

Politie houdt belaagde woning Nijenheim in Zeist in de gaten

De politie is extra alert in de wijk Nijenheim in Zeist, waar afgelopen weekeinde zwaar vuurwerk ontplofte bij een woning waar eind vorig jaar al twee keer brand is gesticht.

Zelf doet de politie er geen mededelingen over, maar buurtbewoners zeggen dat er opvallend veel politiewagens en motoragenten door de wijk rijden. In de buurt is opnieuw onrust ontstaan, nadat afgelopen weekeinde de woning van een gezin in Nijenheim werd belaagd. Eind vorig jaar werd in de carport, achter de woning, brand gesticht waarbij twee auto’s van het gezin werden verwoest. Ook twee auto’s van de buren gingen in vlammen op. Diezelfde week was er nog een poging tot brandstichting bij hetzelfde huis, maar dit keer konden de bewoners op tijd ingrijpen en de brand blussen. Sindsdien hangen er camera’s voor en achter het huis.

Vlak voor de jaarwisseling werd een man uit Tiel gearresteerd, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de brandstichting. Een tweede man uit Waardenburg werd vorige week aangehouden. Toch werd een dag later opnieuw een stuk zwaar vuurwerk naar de woning gegooid.

Ernstig

De politie neemt de zaak ernstig op, maar wil niets zeggen over het lopende onderzoek. Buurtbewoners zeggen dat de belaagde familie sinds het incident van afgelopen weekeinde weer tijdelijk in een andere woning verblijft, maar de huiseigenaar ontkent dat. Hij mag van de politie niet over de zaak en het onderzoek praten. In de buurt gaan geruchten over een conflict waarbij de belaagde familie betrokken is, maar ook die geluiden worden door de vader van het gezin ontkend.

Bij de woning hangen inmiddels drie camera’s. De voordeur is nog altijd dichtgespijkerd met houten platen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.