Volledig scherm
PREMIUM
Politiechef Martin Sitalsing blikt terug op zijn eerste honderd dagen. © Angeliek de Jonge

Politie krijgt er tientallen digitale agenten bij: hoe denk je dan dat ze Taghi en Razzouki gepakt hebben?

Martin Sitalsing is vandaag precies 100 dagen eenheidschef bij de politie Midden-Nederland. Hij is in zijn eerste maanden niet alleen maar positief verrast. Aanwas van jonge criminelen, ondermijning, internetcriminaliteit en capaciteitsproblemen baren hem zorgen.

Een van zijn collega’s legde hem onlangs uit hoe hij een familiedrama voorkwam. Dat deed hij alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Met de toevoeging dat hij ‘gewoon’ zijn werk deed. Terwijl de agent verschillende deuren in moest trappen, om in actie te kunnen komen. Hij voorkwam dat een moeder met een groot mes haar twee kinderen ombracht.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.